Linux & Windows

Szerverek üzemeltetése

Bizza ránk szerverei üzemeltetését. Velünk naprakészen és biztoságban tudhatja rendszereit.

Egy jól működő szerver a vállalkozások életében a munkavégzéshez elengedhetetlen ! Bízza ránk szervereit és Önnek csak az üzlettel kell foglalkoznia.

Miért előnyös a szerverüzemeltetés kiszervezése ?

Ha már rendelkezik meglévő szerverrel, biztosan tisztában van azzal, hogy nem elegendő azt egyszer beállítani majd „elengedni a kezét”, hanem folyamatos karbantartást igényel.
A frissítések letöltése , biztonsági mentések kezelése és még számos feladat ellátását igényli a szerver üzemeltetése.

A szolgáltatásunk lényege, hogy teljes szerver üzemeltetést vagy akár csak bizonyos IT folyamatok üzemeltetését átvállaljuk. Az általunk felügyelt rendszereket folyamatosan monitorozzuk, ellenőrizzük hogy a megelőzzük a szolgáltatáskieséseket.

Segítségünkel nincs szüksége szerver üzemeltető csapatra, nem kell aggódnia a rendelkezésre állás miatt. Az elvégzett feladatokról nyomonkövethető jelentéseket kap, így biztos lehet benne, hogy rendszerei naprakészek, nincs kihagyott frissítés , nincs elmulasztott kaprbantartási feladat.

Bízza ránk szerver üzemeltetési feladatait

Szakembereink bármilyen jellegű igény esetén álnak rendelkezésre.

Legyen akár szó vállalati hálózati infrastruktúra tervezésről , redundáns rendszerek kialakításáról vagy bármi egyéb szervereket érítő üzemeltetési vagy tervezési kérdésről.

  • Szerver felügyelete, karbantartása, működésének fenntartása.
  • Naplóbejegyzéseinek ellenőrzése, bejegyzett hibák javítása.
  • Frissítések telepítése, biztonsági beállítások karbantartása.
  • Teljesítményproblémák felderítése, megoldása.
  • Szerverek konfigurálása, testre szabása igény szerint.

Linux és Windows szerverek üzemeltetése

Szerverek és a szervereken futó alkalmazások üzemeltetése magában foglalja az operációs rendszerek és komponenseinek telepítését, konfigurálását, frissítését, illetve a folyamatos monitorozását.

A szerverüzemeltetés kiterjedhet Windows, Linux és NAS szerverekre egyaránt. Ez történhet saját hardveren, Microsoft Hyper-V vagy VMware környezetre teleptve, illetve felhő alapű táhelyen bérelve is.

style switcher

Miben tudunk segíteni

Már a kezdetektől segítünk a megfelelő infrastruktura kialakításában. Legyen szó beszerzésről, tanácsadásról vagy csak konzultációról. Célunk, hogy megtaláljuk a legjobb és leggazdaságossabb megoldásokat ügyfeleinknek.

Az üzembe helyezett szervereket folyamatossan monitorozzuk és rendszeressen, nyomon követhető módon frissítjük és karbantartjuk. Gondoskodunk a mentési tervekről és az üzembiztonságról.

Minden tevékenységet feladatkezelő rendszerben vezetünk, illetve ügyfeleink ugyanezen rendszeren keresztül egyedi feladatokat is adhatnak.

Beszerzés

Segítünk választani virtuális és fizikai szerverek között, megtalálni a szükséges hardver és szoftver elemeket és beszerezni partnereinken keresztül. Ajánlatot teszünk szerverbérlésre, hogy kezdeti több száz ezres beruházás nélkül is üzembe helyezhese új szerverét.

Telepítés

Ha felmértük és beszereztük a szervert, tudjuk milyen szoftverek kerülnek telepítésre, rendszergazdánk megkezdi a munkát. Már meglévő szerver esetén migráljuk az adatokat az új környezetbe. Zökkenőmentes átállással, akár hétvégi ütemezéssel is.

Monitoring

0-24 órában monitorozó rendszerünk jelenti a szerver állapotát a rendszergazda felé. Így akár az éjszaka közepén vagy hétvégén bekövetkezett szerverleállásra is azonnal tudunk reagálni, mielőtt azt a munkatársak érdemben észrevennék.

Üzemeltetés

Az üzemeltetéssel járó feladatokat úgy ütemezzük, hogy az ügymenetet a lehető legkisebb mértékben zavarjuk. A szerverrel járó konfigurációk, patchek munkaidőn túli elvégzése. Folyamatos konzultációk , hogy a szerver lehetőségei maximálisan ki legyenek használva.

Szeretne ajánlatot kérni ?

01

Ajánlat kérés

Amennyiben bármely szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, jelezze ígényét kapcsolati ürlapunkon keresztül, kérjen visszahívást.

02

Egyeztetés

Ajánlatunk minnél pontossabb elkészítése érdekében, kollégánk jelentkezni fog, hogy pontossan megbeszéljük mit szeretne.

03

Árajánlat

Az igények pontos felémérése után, kollégáink elkészítik árajánlatát, melyet maximum 72 órán belül elküldjük a megadott email címre.

Visszahívást kérek
layout styles

Szerver Monitoring

A mindennapi életben elengedhetetlen, hogy a szolgáltatásainkat felügyelet nélkül hagyjuk, mert minden szolgáltatás kimaradás lényeges anyagi kiesést eredményezhet egy vállalkozás életében.

Erre találták ki a különböző monitorozó rendszereket, melyek segítségével probléma esetén azonnal értesülünk a probléma fennállásáról, ezáltal rögtön megkezdhetjük a probléma felderítését majd elhárítását.
Nem csak a nálunk üzemeltetett szolgáltatásokat tudjuk figyelemmel kísérni, hanem az internetre csatlakozó bármilyen szerverét is.


Szerver telepítés és konfigurálás

Windows vagy Linux szerver operációs rendszer telepítése. RAID konfigurálás, kezdő beállítások, csoportházirend, csoportok kialakítása, felhasználók felvétele és megosztások kialakítása.

Egy szerver telepítésénél fontos szempont az elsődleges felmérés és az átfogó pontos tervezés. Segítünk meghatározni a szükséges szerver alkalmazásokat, beszerezni a megfelelő konfigurációt és felkonfigurálni a szolgáltatásokat.
Cége működését nagyban segítheti egy mindig elérhető, jól beállított gyors szerver, ugyanakkor rengeteg bosszúságot és hátrányt is jelenthet ha rosszul telepitik , konfigurálják már átadáskor.

style switcher

layout styles

A biztonság az egyik fő szempont

Mentési stratégia kialakítása, biztonsági tesztek, frissítések, vészvisszaállítás. Az üzembiztoság nem csak egy futó szerver esetén fontos. Céges folyamatai mihamarabbi visszaállítása a cél kiesések esetén is.

Hardverhibák és az abból következő leállások esetén kiemelt fontosságú, hogy a megfelelő mentésekkel rendelkezzünk és egy előre meghatározott visszaállítási forgatókönyv alapján a szolgáltatásokat mielőbb visszaállítsuk.
Szakembereink segitenek a megfelelő mentési stratégiák kialakításában és kidolgozzák a vészforgatókönyveket egy nem tervezett leállás esetére, a miellőbbi szolgáltatás visszaállítás érdekében.